Google+ verwijdert profielen

August 04, 2011

Google+, het sociale netwerk van Google, vereist het gebruik van je echte naam in je profiel. Hanteer je een nepnaam dan wordt het account verwijderd. Maar is men nu ook selectief accounts aan het verwijderen?

Je echte naam

Een opmerkelijk verhaal dook vandaag op in de pers. Google+, het nieuwe sociale netwerk van Google, stelt zoals bekend de eis dat je je echte naam moet gebruiken. Het aanmaken van een nep profiel is uit den boze. Google+ verwijdert dan ook met regelmaat profielen van mensen die verdacht worden van het gebruiken van een nepnaam.

Google+ verwijdert profiel Facebook director product

Het verwijderen van profielen door Google is dus, hoe merkwaardig ook, niets nieuws. Maar gisteravond bleek ook het profiel van Blake Ross, direct product bij Facebook en eerder bedenker van de browser Firefox, te zijn verwijderd.

Nu zou je verwachten dat dit is gedaan omdat Blake Ross met een nepnaam een profiel had aangemaakt. De volgende reden is door Google+ gegeven voor het verwijderen van het account: “After reviewing your profile, we determinded that the name you provided violates our Community Standards”.

Simpel gezegd, de naam van de gebruiker wordt niet vertrouwd terwijl het wel degelijk zijn echte naam is. Blake Ross is van mening dat er opzet in het spel is van Google+ omdat ze “bang zouden zijn” voor kijkers. Mark Zuckerberg, founder en CEO van Facebook, had lange tijd de eer de “meest gevolgde” gebruiker van Google+ te zijn. Zijn profiel is nog wel steeds aanwezig.