Google neemt twijfels over betrouwbaarheid serieus

Google erkent dat het fouten heeft gemaakt. De internetgigant werd onlangs beboet voor het ongeoorloofd plaatsen van cookies bij gebruikers van de Safari-browser.Het bedrijf moest  van de Amerikaanse toezichthouder 22,5 miljoen betalen wegens het schenden van privacy.

“We hebben fouten gemaakt. Dat kost niet alleen de boete, maar ook vertrouwen van gebruikers. Dat nemen we serieus”, aldus Bradley Horowitz, vice president social bij Google. Het bedrijf zegt dat de privacy van gebruikers hoog in het vaandel staat, en dat het sociale netwerk Google Plus daar speciaal op afgestemd is.

Groei aantal gebruikers Google Plus

Google Plus is gelanceerd in de zomer van 2011, lang na de introductie van andere sociale netwerken. Horowitz geeft toe dat Google laat was. “Dat is niet goed. Het is beter om eerder te zijn, maar je kan wel bestuderen wat gebruikers willen.” Het aantal actieve gebruikers van de dienst neemt inmiddels toe, aldus Horowitz. Hij kan geen aantallen noemen, omdat die tijdens de kwartaalcijfers bekend gemaakt worden, maar hij voorspelt goed nieuws. “Ik zie dagelijks hogere aantallen gebruikers.”

In juni werden de laatste cijfers bekend gemaakt. Het sociaal netwerk had destijds 250 miljoen gebruikers, maar het aantal actieve gebruikers ligt een stuk lager. 150 miljoen mensen loggen maandelijks in; de helft van hen gebruikt het netwerk dagelijks