Feiten over online video

Online video is booming en met drie miljard video’s die elke dag worden bekeken, is Youtube alleenheerser. We hebben een aantal feiten over het gebruik van online video op een rij gezet, om een idee te geven van waar we momenteel met online video staan.

Mobiel

Meer dan 22 procent van het verkeer op YouTube is afkomstig van mobiele apparaten. Het gaat hierbij niet om het aantal uur aan toegevoegde video maar puur om het dataverkeer. Er is tevens een enorme stijging van het mobiele gebruik waarneembaar: afgelopen zes maanden is er een toename van 70 procent, volgens het Allot Communications Mobile Trend Rapport.

Wekelijks 2 miljard views

Wereldwijd heeft YouTube maar liefst 2 miljard video views per week. Het aantal adverteerders is het afgelopen jaar vertienvoudigd!

Dagelijks 3 miljard video’s

Dagelijks worden op Youtube meer dan drie miljard  video’s bekeken.

Advertenties

Volgens analisten doet videosite Hulu het beter dan YouTube als het aankomt op advertentie impressies. Volgens cijfers van comScore heeft Hulu in juni 1 miljard advertentie impressies vertoond. Gemiddeld zag een gebruiker 38,8 advertenties per maand.

VS en de rest van de wereld

Ongeveer 70 procent van het verkeer van YouTube komt van buiten de Verenigde Staten.

Nederland

Volgens cijfers van het SKO is YouTube online groter dan alle omroepen. Ter illustratie: het bereik van Youtube is 85 procent (MetrixLab, 2010), dat van Uitzending Gemist is 57 procent. Volgens cijfers van SPOT over de tijd die we aan video besteden ligt de verhouding qua kijkgedrag weer anders. Die cijfers laten zien dat er per week 46 minuten naar Uitzending Gemist e.d. wordt gekeken, en 29 minuten naar online video’s. Traditionele TV ligt in Nederland nog ver voorop met 148 minuten per dag.

Video en social media

Bijna 17 miljoen mensen hebben hun YouTube-account aan in ieder geval één sociale service gekoppeld, waarvan meer dan 12 miljoen mensen via sociale netwerken hun automatisch delen. Per minuut worden er ruim 500 tweets met verwijzingen naar YouTube geplaatst, en gemiddeld leidt zo’n automatisch gedeelde tweet tot zes nieuwe sessies op YouTube.