Facebook lanceert nieuwe app

August 10, 2011

Facebook heeft een app voor smartphones gelanceerd die vergelijkbaar is met Whatsapp en Blackberry Messenger. Gebruikers van Facebook kunnen met de nieuwe app berichten en foto’s aan elkaar verzenden over internet en elkaars locatie delen.

Deze nieuwe instant-message app, Facebook Messenger genaamd, kan vanaf vandaag in de VS, Canada, Engeland en Ierland worden gebruikt. Komende weken wordt de app in andere landen worden uitgebracht, waaronder Nederland.

Communicatie met vrienden nog makkelijker

Het verzenden van berichten aan vrienden wordt dankzij de app nog makkelijker, aldus Facebook. In de app is het mogelijk om groepsberichten te verzenden, foto’s toe te voegen, je eigen locatie te delen en de locaties van je vrienden te bekijken.

De app kan los van de bestaande Facebook applicatie worden geopend en is dus een op zichzelf staand programma. De app is niet alleen voor smartphone beschikbaar: het werkt ook op normale telefoons. De communicatie verloop dan via sms.

Concurrentie

Facebook Messenger is nog niet beschikbaar voor Blackberry, de ontwikkeling hiervoor staat wel op de planning. De app zal op de Blackberry concurreren met de dienst van Blackberry zelf: Blackberry Messenger. Op overige smartphones is de dienst Whatsapp erg populair. Het voordeel van Facebook Messenger is dat berichten gestuurd kunnen worden naar je Facebook vrienden en de personen daarvoor niet in je telefoonboek hoeven te staan.